Programul Rabla 2022

20 de ani pentru mașini zâmbitoare

Programul Rabla 2022

În baza Programului Rabla, Guvernul României susține înnoirea parcului auto, prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla are două componente – Rabla Clasic și Rabla Plus, condițiile și termenele fiind prevăzute de Ghidul de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

Rabla clasic

Prin Programul Rabla Clasic 2022 se acordă un tichet în valoare de 6.000 lei pentru o mașină cu o vechime mai mare sau egală cu 6 ani, înmatriculată în România, care este casată, cu scopul achiziționării unei mașini noi cu noxe reduse. Masina nou achizitionata trebuie sa aiba un nivel de emisii de noxe de maximum 160g CO2/km în regimul de măsurare mixt WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi 2 tichete Rabla, cu mentiunea ca prima de casare pentru 2 autovehicule este de 9.000 de lei. În plus față de suma de pana la 9.000 lei, participantul în Programul Rabla Clasic 2022 poate beneficia suplimentar de alte ecobonusuri, în cazul în care mașina pe care dorește să o achiziționeze îndeplinește condițiile de mai jos. Astfel, se oferă:

Rabla+

Achiziționarea unui autovehicul nou in cadrul Programului Rabla Plus 2022 este posibila doar in cazul in care casezi un autoturism vechi. In cadrul programului Rabla Plus pot fi casate maxim 2 masini rulate. În cazul în care vrei să optezi pentru o mașină 100% electrică sau Plug-in Hybrid (PHEV), prin Programul Rabla Plus 2022 poți beneficia de:

Important!

Casarea trebuie să fie făcută într-un centru autorizat. Vechimea mașinii casate să fie egala sau mai mare de 6 ani. Mașina casată trebuie să fie completă (caroserie, motor, roți, etc.)

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.